
تعداد نشریات | 8 |
تعداد شمارهها | 421 |
تعداد مقالات | 5,523 |
تعداد مشاهده مقاله | 6,335,842 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 5,464,674 |
سنتز سبز نانوذرات نقره: مروری بر روشها و خواص آنتیاکسیدانی نانوذرات نقره | ||
نشریه مهندسی عمران امیرکبیر | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 30 تیر 1404 اصل مقاله (2.71 M) | ||
نوع مقاله: مقاله مروری | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22060/ceej.2025.23714.8202 | ||
نویسندگان | ||
میثم ناصری1؛ مهدی ایران نژاد* 2؛ اکبر مهدیلو3؛ راحله خسروی نیسانی4 | ||
1دانشجوی دکترا-دانشکده مهندسی معدن-دانشگاه صنعتی امیر کبیر | ||
2Amirkabir University of Technology, Department of Mining Engineering | ||
3استادیار دانشگاه صنعتی امیر کبیر | ||
4مدیر عامل شرکت پویشگر نانوسبز، اصفهان، ایران | ||
چکیده | ||
نانوذرات نقره به دلیل توانایی در جذب و از بین بردن رادیکالهای آزاد و اکسیژن فعال دارای خاصیت آنتیاکسیدانی قابل توجهی هستند که منجر به استفاده از آن در محصولات آرایشی، بهداشتی و دارویی شده است. رویکردهای بالا به پایین و پایین به بالا برای سنتز نانوذرات نقره وجود دارند. رویکرد بالا به پایین شامل روشهای فعالسازی مکانیکی، لیتوگرافی و غیره است. رویکرد پایین به بالا شامل روشهای هیدروترمال، اکسیداسیون-احیاء، سل-ژل و سنتز سبز است. روش سنتز سبز نسبت به دیگر روشها به دلیل مزایای زیستمحیطی، اقتصادی و پایداری بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. روش سنتز سبز با استفاده از منابع طبیعی مانند گیاهان، جلبکها، قارچها و باکتریها انجام میشود. تحقیق حاضر با هدف معرفی مناسبترین روش سنتز سبز برای تهیه نانوذرات نقره با خاصیت آنتیاکسیدانی انجام شده است. نتایج نشان میدهد که نانوذرات نقره میتوانند علاوه بر تولید رادیکالهای آزاد و تعامل با غشای سلولی، با ورود به سلولها، گونههای فعال اکسیژنی را تولید کنند که میتواند منجر به آپوپتوز (مرگ سلولی)، آسیب به غشا و مهار آنزیمها شوند. بررسی خاصیت آنتیاکسیدان نانوذرات نقره تهیه شده با روش سبز عمدتا از طریق سنجش DPPH (2، 2-دی فنیل-1-پیکریل هیدرازیل) صورت میگیرد. نتایج حاصل از بررسی خاصیت آنتیاکسیدانی نانوذرات نقره تهیه شده با استفاده از روشهای مختلف سنتز سبز نشان می دهد که سنتز نانوذرات نقره به کمک جلبک منجر به تهیه نانوذرات با اندازه کوچکتر و سنتز نانوذات نقره به کمک جلبک و عصاره گیاهان منجر به تهیه نانوذرات با خاصیت آنتیاکسیدانی بالاتر نسبت به دیگر واسطهها شده است. | ||
کلیدواژهها | ||
نانوذرات نقره؛ خاصیت آنتیاکسیدان؛ عصاره گیاهان؛ میکروارگانیسم؛ سنتز سبز | ||
موضوعات | ||
شیمی کاربردی؛ فرآوری؛ محیط زیست | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Green synthesis of silver nanoparticles: a review of the methods and Antioxidant properties of nanoparticles | ||
نویسندگان [English] | ||
meysam naseri1؛ Mehdi Irannajad2؛ Akbar Mehdilo3؛ Raheleh Khosravi N isian4 | ||
1Phd student - Faculty of Mining Engineering - Amir Kabir University of Technology | ||
2Amirkabir University of Technology | ||
3Assistant Professor, Faculty of Mining Engineering, Amirkabir University of Technology | ||
4Pouyeshgar NanoSabz Company, Isfahan, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Silver nanoparticles (AgNPs) are well-known for their significant antioxidant properties due to their ability to scavenge and neutralize free radicals and reactive oxygen species (ROS). This characteristic has led to their widespread application in cosmetic, hygienic, and pharmaceutical products. Various synthesis approaches exist for producing silver nanoparticles, broadly categorized into top-down and bottom-up methods. The top-down approaches include mechanical activation, lithography, and other physical methods, whereas bottom-up approaches encompass hydrothermal synthesis, redox reactions, sol-gel processes, and green synthesis techniques. Among these, green synthesis has gained considerable attention because of its environmental friendliness, cost-effectiveness and sustainability. Green synthesis utilizes natural sources such as plants, algae, fungi, and bacteria as reducing and stabilizing agents. This study aims to identify the most suitable green synthesis method for producing silver nanoparticles with potent antioxidant activity. The results indicate that silver nanoparticles, while capable of generating free radicals and interacting with cellular membranes, can also penetrate cells and induce reactive oxygen species (ROS) production. This intracellular ROS generation may lead to apoptosis (programmed cell death), membrane damage and enzyme inhibition,. The antioxidant activity of green-synthesized silver nanoparticles is primarily evaluated using the DPPH (2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl) assay. Comparative analyses reveal that silver nanoparticles synthesized using algae exhibit smaller particle sizes, while those synthesized with algae and plant extracts demonstrate higher antioxidant activity compared to other biological mediators. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Silver nanoparticles, antioxidant properties, plant extracts, microorganism, green synthesis | ||
سایر فایل های مرتبط با مقاله
|
||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 8 |